Ekspanderer sin virksomhet i Kongsberg

sep 28, 2021

Cognia konsernet inngår intensjonsavtale om erverv av MC & Fritidssenteret

Cognia konsernet ekspanderer sin personbilvirksomhet ved inngåelse av intensjonsavtale om erverv av 100% av aksjene i MC & Fritidssenteret. Gjennomføring av ervervet forutsetter gjennomføring av due diligence. MC & Fritidssenteret AS ble etablert i 1994 og er i dag forhandler av Subaru, Suzuki, Isuzu, SsangYong og MG. De betjener Kongsberg og omegn fra sin lokasjon sentralt plassert i på Gomsrud i Kongsberg. Virksomheten solgte 100 nye biler og 100 brukte biler i 2020, omsatte for 79 MNOK og har 12 ansatte.

Grant Larsen, konsernsjef Cognia

Takknemlig

– Vi er takknemlig for at Jarle Ekra ønsker at virksomheten skal bli en del av Cognia konsernet. MC & Fritidssenteret har klart å etablere en god posisjon her i Kongsberg. Vi ser også frem til å styrke samarbeidet med importørene Gill Gruppen og RSA, og merkene de representerer i det norske markedet, sier Grant Larsen, konsernsjef i Cognia.

Styrket posisjon på det sentrale Østlandet

Med erverv av MC & Fritidssenteret fortsetter Cognia å styrke sin posisjon på det sentrale Østlandet. MC & Fritidssenteret vil inngå i det nyopprettede selskapet Bil-Service AS, som er adskilt fra den eksisterende virksomheten til Bil-Service Personbiler AS i Kongsberg. Jarle Ekra vil bistå i en overgangsperiode, men vil tre ut av selskapet på sikt. MC & Fritidssenteret vil etter ervervet bli en rendyrket bilforhandler. Båtvirksomheten, som i dag ligger i selskapet, vil bli videreført i et nytt selskap eid og drevet av Mads og Jarle Ekra.

Jarle Ekra, daglig leder MC & Fritidssenter

– Etter mange år som selvstendig forhandler, var det naturlig for MC & Fritidssenteret å bli en del av en større virksomhet gitt de endringer som skjer i dagens personbilvirksomhet. Med Cognias lange historie og fokus på trivsel hos kunder og medarbeidere, er jeg trygg på at Cognia vil ivareta og videreutvikle forhandlerens verdier i tiden fremover, sier Jarle Ekra

Om Cognia

Cognia er et ledende konsern innenfor bilbransjen i Norge. Konsernet har en samlet omsetning på ca 3,0 milliarder, og har 650 ansatte fordelt på 20 lokasjoner i Vestfold og Telemark, Viken, Hedmark, Østfold og Bergen. Konsernet har en lang historie innenfor personbil- og lastebilvirksomhet, med etablering av Bil-Service Personbiler i 1937, bilSpiten i 1959 og Volmax i 1997. I tillegg til virksomheter innenfor personbil og lastebil, har konsernet en betydelig eiendomsportefølje samlet i Cognia Eiendom. Konsernet utvikler også ledende teknologiløsninger for transportbransjen gjennom selskapet Cognia Technology. For mer informasjon se cognia.no.

Om MC & Fritidssenteret

MC & Fritidssenteret ble etablert i 1994 av brødrene Jarle og Johnny Ekra. Selskapet har siden 2012 vært eid 100% av Jarle Ekra. Etter noen år i Bussdalen i Kongsberg bygget selskapet i 2000 sine egne lokaler i Gomsrudveien 120 rett utenfor Kongsberg sentrum, hvor de fremdeles holder til. Selskapet ble forhandler av Subaru i 1998, Suzuki i 2002, Isuzu i 2007, SsangYong i 2018 og senest i 2020 ble selskapet forhandler av MG.

MC & Fritidssenteret AS eies av Jarle Ekra. For mer informasjon se mcogfritidssenteret.no.

For ytterligere spørsmål kontakt:

Grant Larsen, konsernsjef Cognia: 951 13 800

Jarle Ekra, daglig leder MC & Fritidssenteret: 951 83 822