Grant Larsen, eier og konsernsjef i Cognia, er valgt inn i NHO-styret

jun 11, 2021

Portrett Grant Larsen

Grant Larsen, eier og konsernsjef i Cognia.

Næringslivsleder inn i sentralstyret til NHO

Cognia-sjef Grant Larsen inntar plassen som 1. vara i styret i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Etter en vedtektsendring i siste generalforsamling har 1. vara både talerett og møteplikt i styret.

– Det er en stund siden bilbransjen har vært representert i NHO-styret, og NHO har ambisjoner om å styrke seg innen handel, sier Grant Larsen til BilNytt.no.

– Min bakgrunn er fra Cognia og bil, men også som styreleder for Malorama, selskapet som står bak Fargerike og Farveringen, sees som nyttig, fortsetter han.

Larsen tror NHO-vervet kan bli lærerikt:

– I NHO får jeg være på «toppen av kula» og får førstehånds kunnskap om det som skjer, både når det gjelder trender og politikk. Det blir spennende å kunne bidra til norsk næringslivspolitikk i en tid hvor vi alle må bidra for å få Norge ut av Covid dumpa og inn i en bærekraftig fremtid.

– Jeg er veldig motivert for vervet. Timingmessig er det riktig. Det passer bra i forhold til stillingen som konsernleder i Cognia, hvor rollen mer og mer blir som forretningsutvikler, sier Larsen.

Cognia Holding, der Larsen-familien eier 57 %, omsatte i 2020 for over 2,7 milliarder kroner, og fikk et resultat på over 150 millioner kroner. Det er 100 millioner opp fra 2019.

 

Fornøyde ledere i NHO og Norges Bilbransjeforbund

Regionsleder i NHO Vestfold og Telemark, Kristin Saga er svært fornøyd med å få en lokal næringslivsleder inn i sentralstyret:

-Vi er så glade for å få med en bedriftsleder fra vår region i styret for NHO, sier regiondirektør i NHO Vestfold og Telemark Kristin Saga. – Jeg kjenner Grant som en flott representant både for sin egen bransje og for hele næringslivet i regionen. Han er opptatt av å jobbe strategisk med innovasjon og gode rammebetingelser, og med de mulighetene vi ser i vår region i lys av NHOs veikart for fremtidens næringsliv vil Grant bidra svært godt!

Lederen for Norges Bilbransjeforbund, Stig Morten Nilsen er også fornøyd med å «en av sine» inn i styret. Han sier til Bilnytt.no:

– Vi er stolte over å få Grant inn i NHO-styret. Det er viktig for detaljhandelen generelt og bilbransjen spesielt at vi har en representant fra bilbransjen i den posisjonen.

– Grant Larsen er i tillegg en fremoverlent person med et moderne tankesett, og har tidligere sittet mange år i NBFs styre, fortsetter han

 

Cognia-konsernet står blant annet bak Volmax, Bil-Service Personbiler, DK Bilskadesenter, Cognia Eiendom og Cognia Technology.

Om Cognia.

Cognia er et ledende konsern innenfor bilbransjen i Norge. Konsernet har en samlet omsetning på ca. 2,7 milliarder, og har 650 ansatte fordelt på 20 lokasjoner i Vestfold og Telemark, Viken, Hedmark, Østfold og Bergen. Konsernet har en lang historie innenfor personbil- og lastebilvirksomhet, med etablering av Bil-Service Personbiler i 1937, bilSpiten i 1959 og Volmax i 1997. I tillegg til virksomheter innenfor personbil og lastebil, har konsernet en betydelig eiendomsportefølje samlet i Cognia Eiendom. Konsernet utvikler også ledende teknologiløsninger for transportbransjen gjennom selskapet Cognia Technology. For mer informasjon se www.cognia.no.

 

 

For ytterligere spørsmål kontakt:

Grant Larsen, konsernsjef Cognia, 951 13 800