Volmax Kongsberg tar i bruk et nytt, topp moderne tungbilanlegg

feb 25, 2022

Øyvind Mørk og Harald Østhagen foran bygget til Volmax Kongsberg
Servicemarkedssjef Øyvind Mørk og salgssjef Harald Østhagen er stolte av å kunne ønske kunder velkommen til Kongsbergs fineste bilanlegg, Volmax på Toppen Næringspark rett øst for Kongsberg sentrum.

Nylig kunne Volvo lastebil- og buss-forhandleren Volmax ta i bruk et nytt, topp moderne tungbilanlegg på Toppen Næringspark et par km øst for Kongsberg sentrum. Nyanlegget til 80 millioner er Kongsbergs flotteste verksted. Nå ønsker de å ansette flere mekanikere.

– Etter å ha holdt til på et gammelt anlegg på Gomsrud vest for sentrum fra 1974, har det vært en skikkelig «boost» for hele organisasjonen å ta i bruk dette fantastiske anlegget, sier servicemarkedssjef og anleggsansvarlig, Øyvind Mørk (57 år), i en kommentar.

Øyvind, som kom til Volmax som mekaniker i 2003 har vært servicemarkedssjef siden 2008, er meget godt fornøyd med det nye moderne anlegget. Det er lyst og innbydende og med gulvvarme og topp moderne ventilasjonsanlegg. I andre etasje finnes selgerkontorer, en trivelig kantine og to store innbydende møterom.

– Skal vi ha full drift her og utnytte hele kapasiteten, må vi dog ha på plass flere mekanikere. Og vi tar gjerne imot jenter som det allerede står en egen garderobe klar til. Med Kongsbergs flotteste bilanlegg håper og tror jeg det kan bli lettere å rekruttere nye mekanikere, sier Øyvind.

Øyvind Mørk med verkstedhall i bakgrunnen
– Arealet på verkstedet er kraftig økt, vi har fått flere, lengre og bredere spor å jobbe i. Nå skal vi rekruttere flere mekanikere og håper jo at disse nye facilitetene skal gjøre det ekstra interessant å søke jobb hos oss, sier servicemarkedssjef Øyvind Mørk.

Kortere ventetid

Han sier videre at større areal, romsligere arbeidsforhold og mer automatiserte prosesser, vil gi kortere ventetid på service og reparasjoner av kjøretøy, hengere og påbygg. Løpene til de tunge kjøretøyene er gjort bredere og lengre enn det som har vært standard, nettopp for å øke effektiviteten. De lange løpene tar dagens lengste kjøretøykombinasjoner og eventuelt enda lengre kjøretøy, om regelverket åpner for dette.

De innfører digitale arbeidsordre, og mekanikerne kan via en app åpne og lukke verkstedportene når de skal inn med et stort kjøretøy. Via store servicetårn kan mekanikeren fylle på olje i alle kvaliteter, spylevæske og diesel, uten å måtte gå langt.  Tårnene har også forsyning av trykkluft og eksosavtrekk.

På delelageret har de tatt i bruk et nytt automatlager som går over flere etasjer og som kan romme hele 4.000 artikkelnummer, dette for en mer effektiv plukking av deler og et automatlager er samtidig arealbesparende.

Arealet på nybygget er kraftig økt fra det gamle. Det gir mulighet til langt flere kundebiler inne på verkstedet samtidig og det gir helt andre muligheter for en skikkelig gjennomgang og overlevering av nye biler. Og det gir mindre ventetid for kundene, noe som er svært viktig i dagens «just in time» – tenkesett i hele transportbransjen.

Bygget har utvendige detaljer i mørkt treverk, som gir et fint visuelt inntrykk. På taket er det gress og varmen kommer fra jordvarme. Det har vært om lag 1 års byggetid for det topp moderne anlegget.

Mekaniker ved lastebil
Et lyst og trivelig verksted har gitt helt nytt og forbedret arbeidsmiljø for de ansatte. Kapasiteten på verkstedet er kraftig økt. Her er det mekaniker Sander Sund Hoffart som jobber med klargjøring av en ny Volvo lastebil.

Ny salgssjef

Harald Østhagen (45 år), er ny salgssjef hos Volmax på Kongsberg Han tiltrådte 1. oktober i fjor og kom da fra stillingen som selger hos Volvo Truck Center på Hønefoss.

– Det er virkelig gøy å få være med på å ta i bruk et topp moderne anlegg som dette, man blir jo stolt når man tar imot kunder på dette stedet, sier Harald, som har lang fartstid bak seg i bransjen, både som sjåfør og som befrakter og selger i Postnord. Han kan fortelle oss at han faktisk som ung sjåfør håpet han en gang i fremtiden skulle få prøve seg som lastebilselger.

Da det tidligere lastebilanlegget for Volvo på Kongsberg ble bygget i 1974, var det Kongsbergs fineste bilanlegg. Den gangen var det Hermod Spiten som bygde og drev Volvo-forhandleren. Familien er i dag medeiere i eierselskapet Cognia som eier Volmax. Cognia er offensive og investerer mye i nye anlegg for tiden. I 2021 tok de i bruk nye anlegg på Hamar, Kongsvinger og Rygge utenfor Moss og nok et anlegg skal bygges i Grenlandsområdet.

Volmax Kongsberg har flyttet inn i et nytt topp moderne tungbilanlegg på Toppen Næringspark like øst for Kongsberg sentrum.

FAKTA

• Ligger på nye Toppen Næringspark tett inntil E134 like øst for Kongsberg sentrum
• Tomt: 14 500 m2
• Bebygd areal: 3 200 m2 (det gamle var på1 790 m2)
• Totalt 8 verkstedløp på inntil 36 meter som inneholder blant annet:
– Eget løp for klargjøring av nye biler, samt en adskilt servicehall med vaskemuligheter.
– To løp er for PKK (periodisk kjøretøykontroll) og ADR – reparasjon av biler som frakter farlig gods. Den siste med gassalarm som automatisk åpner portene og igangsetter vifter.
– Ett løp er beregnet på buss og er utstyrt med spesielt løfteutstyr
• Anleggets kostnad: Ca 80 mill
• Entreprenør POB har bygd anlegget
• Antall ansatte: 22 ansatte, hvorav 2 på salg, 3 på delelager, 13 mekanikere og 4 i administrasjon

Kontaktpersoner:

Servicemarkedssjef Øyvind Mørk: 954 95 251
Salgssjef Harald Østhagen: 918 95 338