Cognia konsernet inngår intensjonsavtale om erverv av Branko’s Auto

mar 3, 2021

Grant Larsen og Morten Danby

Grant Larsen, konsernsjef Cognia  og Morten Danby, daglig leder Branko’s Auto.

Ekspanderer sin virksomhet i Vestfold

Cognia konsernet ekspanderer sin personbilvirksomhet ved inngåelse av intensjonsavtale om erverv av 100% av aksjene i Branko’s Auto. Gjennomføring av ervervet forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet samt gjennomføring av due diligence. Branko’s Auto AS ble etablert i 1966 og er i dag forhandler av Subaru, MG og Seres, samt servicemarkedspartner på Land Rover. De betjener primært den nordre delen av Vestfold fra sin lokasjon sentralt plassert i Tønsberg. Virksomheten solgte 300 nye biler og 150 brukte biler i 2020, og omsatte for 130 MNOK.

– Vi er takknemlig for at Morten Danby og Branko’s Auto ønsker at virksomheten skal bli en del av Cognia konsernet. Branko’s Auto har med sin lange historie og kompetente organisasjon, klart å etablere en sterk merkevare her i Vestfold. Vi ser også frem til å jobbe med Gill Gruppen og merkene de representerer i det norske markedet, sier Grant Larsen, konsernsjef i Cognia.

Med erverv av Branko’s Auto fortsetter Cognia sin posisjonering i det norske el-bil markedet. Branko’s Auto vil fortsette med sin egen organisasjon og ledelse, samt anlegg som er adskilt fra den eksisterende virksomheten til Bil-Service Personbiler AS. Morten Danby vil fortsette som daglig leder, og jobbe tett med Morten Daae-Johansen, ny daglig leder i det nyopprettede Bil-Service AS.

– Etter 55 år som selvstendig forhandler, var det naturlig å bli en del av en større virksomhet gitt de endringer som skjer i dagens personbilvirksomhet. Med Cognias lange historie og fokus på trivsel hos kunder og medarbeidere, er jeg trygg på at Cognia vil ivareta og videreutvikle Branko’s verdier i tiden fremover, sier Morten Danby.

– Gill Gruppen har hatt og vil fortsatt ha et godt samarbeid med Branko’s og Morten Danby under Cognia paraplyen. Deres kundefokus og evne til å representere både etablerte og nye merker, har vært et forbilde i hele forhandlernettverket. Vi er svært fornøyde med at Branko’s og Cognia har funnet tonen, og ser frem til å jobbe med Cognia for å utvikle markedet videre, sier Leif Madsberg, konsernsjef i Gill Gruppen.

Om Cognia

Cognia er et ledende konsern innenfor bilbransjen i Norge. Konsernet har en samlet omsetning på ca 2,5 milliarder, og har 600 ansatte fordelt på 20 lokasjoner i Vestfold og Telemark, Viken, Hedmark, Østfold og Bergen. Konsernet har en lang historie innenfor personbil- og lastebilvirksomhet, med etablering av Bil-Service Personbiler i 1937, bilSpiten i 1959 og Volmax i 1997. I tillegg til virksomheter innenfor personbil og lastebil, har konsernet en betydelig eiendomsportefølje samlet i Cognia Eiendom. Konsernet utvikler også ledende teknologiløsninger for transportbransjen gjennom selskapet Cognia Technology. For mer informasjon se www.cognia.no.

Om Branko’s Auto

Brankos Auto AS ble etablert i 1966 av Branko Danby som et rent bilverksted. Det ble etter hvert merkeverksted for Bertel O. Steen og Peugeot frem til 1980. Forhandlerstatus for Subaru i Vestfold ble signert i 1980, noe selskapet fremdeles er forhandler av i dag. Brankos Auto er Norges eldste Subaruforhandler under samme eier og navn. Forhandleravtale for MG og SERES ble signert for Vestfold i 2020. Branko’s er også servicemarkedspartner for Land Rover.

Brankos Auto har ligget blant ‘’5 på topp’’ i landet for sine agenturer i alle år.

Morten Danby og søster Heidi Danby eier 98% av aksjene i selskapet, og Morten har sittet som daglig leder siden 1994. For mer informasjon se www.branko.no.

Om Gill Gruppen

Gill Gruppen er en privateid bedriftsgruppering eid av Nils Petter Gill, med blant annet salg og markedsføring av bilmerkene Subaru, MG, Seres, SsangYong og LEVC (London EV Company.) Salg og markedsføring av MG skjer gjennom selskapet NMG AS. Dette selskapet er eid sammen med Fekjan Invest AS. Konsernets bilmodeller selges i dag via om lag 50 forhandlere spredt over hele Norge. Hovedkontoret til Gill Gruppen ligger i Nittedal utenfor Oslo, og har i dag 28 ansatte ved hovedkontoret.

 

For ytterligere spørsmål kontakt:

Grant Larsen, konsernsjef Cognia, 951 13 800

Morten Danby, daglig leder Branko’s Auto, 920 86 000

Leif Madsberg, konsernsjef Gill Gruppen, 982 23 900