Cognia konsernet inngår forhandleravtale for BYD og Maxus

feb 17, 2021

Grant Larsen

Ekspanderer i strategisk partnerskap med RSA

Cognia konsernet ekspanderer sin personbilvirksomhet med ny forhandleravtale for BYD og Maxus. Denne veksten er et viktig strategisk initiativ for å posisjonere seg i det raskt voksende el-bil markedet på både personbil og varebil. For å utvikle disse merkene sammen med RSA, har Cognia etablert et nytt selskap, Bil-Service AS, som skal representere bilmerker utenfor de eksisterende agenturene Bil-Service Personbiler AS har i dag. Det nye selskapet Bil-Service AS vil ha sin egen organisasjon og ledelse samt anlegg som er adskilt fra Bil-Service Personbiler AS. Daglig leder for det nye selskapet vil være Morten Daae-Johansen, som har lang fartstid i Cognia konsernet.

– Cognia konsernet er ser frem til å samarbeide tett med teamet i RSA for å styrke vår posisjon i person- og varebilsegmentet, spesielt innenfor elektriske kjøretøy. Vi er svært fornøyde med å ha etablert forhandleravtale for BYD i Larvik, Sandefjord, Holmestrand og Kongsberg, og med Maxus har vi forhandleravtale for distriktene Holmestrand og Kongsberg, sier Grant Larsen, konsernsjef i Cognia.

Med den nye forhandleravtalen styrker Cognia sin posisjon i Vestfold og Viken. Først ut med BYD og Maxus er Kongsberg med oppstart i mars. De øvrige lokasjonene vil starte opp frem mot sommeren.

– Gjennom forhandleravtalen med RSA ser vi gode muligheter for å ta del av et raskt voksende marked innenfor elektrifiserte person- og varebiler med en erfaren og sterk importør i ryggen, sier Morten Daae-Johansen, ny daglig leder i Bil-Service AS.

Om Cognia.

Cognia er et ledende konsern innenfor bilbransjen i Norge. Konsernet har en samlet omsetning på ca 2,5 milliarder, og har 600 ansatte fordelt på 20 lokasjoner i Vestfold og Telemark, Viken, Hedmark, Østfold og Bergen. Konsernet har en lang historie innenfor personbil- og lastebilvirksomhet, med etablering av Bil-Service Personbiler i 1937, bilSpiten i 1959 og Volmax i 1997. I tillegg til virksomheter innenfor personbil og lastebil, har konsernet en betydelig eiendomsportefølje samlet i Cognia Eiendom. Konsernet utvikler også ledende teknologiløsninger for transportbransjen gjennom selskapet Cognia Technology. For mer informasjon se www.cognia.no.

 

For ytterligere spørsmål kontakt:

Morten Daae-Johansen, daglig leder i Bil-Service AS, 913 16 031

Grant Larsen, konsernsjef for Cognia, 951 13 800